INNOVATÍV
RÖGZÍTÉSTECHNIKA

Alkalmazás

Gyorsan szerelhető rögzítő rendszer csőbilincsek és más alkatrészek Sikla szerelősínhez történő gazdaságos rögzítéséhez. Alkalmazható: 41mm szélességű szerelősínek (kettős szerelősínek is)

  • Az előszerelt blokk gyorsabban szerelhető , mint a 2 különálló alkatrész
  • Függőleges szerelősínekben a rugóhatás miatt nem csúszik el magától, csak ha kézzel eltoljuk.
  • Pressix hornyos csappal, menetes szárral, csavarral vagy más menetes csatlakozóval rendelkező alkatrésszel kombinálható.

Kiszerelés

Teljesen előszerelt blokk

Szerelés

Behelyezzük a blokk szettet a szerelősínbe. A rögzítőkörmöt 90°-al elforgatjuk jobbra, ezáltal a horgasfejű menetes lap véghelyzetében bekattan. Meghúzzuk az anyát - és kész!
A kiszerelés fordított sorrendben és balra forgatássa történik, a kikattanást a menetes lap rövid megnyomásával ( pl. a hornyos csappal) segíthetjük.

Figyelem:
Minimális behajtási mélység a rögzítőköröm alsó szélétől számítva 20 mm. A szereléshez előszerelt menetes csapnál a rögzítőköröm és az anya vagy más alkatrész között kb. 10 mm távolság szükséges!

Műszaki adatok

A rögzítés terhelhetőségének megállapításához figyelembe kell venni az alkalmazott menetes csap, a szerelősín és más alkatrészek terhelhetőségét is. Ezek az adatok az adott alkatrész leírásánál szerepelnek.

FQ =
megengedett keresztirányú erő (a szerelősínnel párhuzamosan is)
FZ =
megengedett blokkra ható húzóerő
M =
Az anya vagy más alkatrész rögzítési forgatónyomatéka, mely az FQ megengedett erő eléréséhez szükséges (4.6 feletti menetes csapokra, melyeknél nincsen horony a rögzítési tartományban).

Anyag:
Acél, galvánhorganyzott

Terhelhetőségi értékek a 41 -es blokkhoz a táblázatban.

TípusM
[Nm]
FZ
[kN]
FQ
[kN]
G
[kg]
Csom.
egység
[db]
Cikkszám
M8105,81,50,1150 160380
M10189,32,50,1150 160399
M123210,03,00,1350 171287